Autopoetsmiddelen

Autopoetsmiddelen

Autopoetsen komt aardig secuur. Je moet weten wat je doet en je moet uiteraard juiste autopoetsmiddelen gebruiken. Behalve het aanschaffen van autopoetsmiddelen zijn er meer zaken die belangrijk zijn als je het beste resultaat wilt boeken.

 

Gebruik nooit huishoudelijke producten

Nog voor je welke autopoetsmiddelen dan ook gebruikt, spuit je de carrosserie van de auto goed af waardoor los vuil en zand verdwijnt. Was je auto overigens nooit in de volle zon. De gebruikte autopoetsmiddelen kunnen dan uitdrogen en op die manier schade aan de lak veroorzaken. Het gebruik van de juiste autopoetsmiddelen is overigens erg belangrijk. Gebruik nooit huishoudelijke producten, want ook die kunnen de lak beschadigen.

 

Poetsmiddel voor auto

En dan kan het ‘kleien’ van de auto beginnen

Je wast je auto altijd op een verharde ondergrond en bij voorkeur niet op grind of gras. Nadat je de auto gereinigd en gewassen hebt, kun je gaan ‘kleien’. Met dit autopoetsmiddel haal je alle vervuiling van de lak die je nog niet hebt kunnen verwijderen. Dit is vaak vervuiling in de vorm van teer en boomhars. Gebruik bij de klei wel een soort van glijmiddel waardoor het geheel gemakkelijk is toe te passen.

 

Remstof en vliegroest

Natuurlijk vergeet je de velgen niet als jij je auto gaat schoonmaken. Wil je de velgen reinigen, laat ze dan wel eerst koud worden. Reinig ze nooit direct na een rit. De velgen reinig je een voor een. Zo voorkom je dat autopoetsmiddelen indrogen op de velgen. Dit kan beschadigingen veroorzaken. Er zijn middelen beschikbaar die zelfs remstof en vliegroest op kunnen lossen. Nog een veel gemaakte fout bij het reinigen van de velgen is dat er met een schuurspons gewerkt wordt. Voor je velgen gebruik je een speciale velgenborstel en dus ook al geen oude afwasborstel.

 

Gebruik wax

Heb je de velgen met een speciale borstel een voor een gereinigd, dan behandel je ze nog even na met bijvoorbeeld een speciale wax. Dergelijke producten zorgen voor bescherming van de velgen tegen nieuw vuil en aanslag. Bovendien zijn de velgen als er wax op is aangebracht veel gemakkelijker schoon te maken. En zo moet je als jij je auto wilt poetsen wel precies weten wat je doet. Door het gebruiken van de verkeerde middelen kan er al heel snel schade aan je auto veroorzaakt worden. En dat is niet de bedoeling als jij je auto wilt reinigen. Tenslotte: gebruik altijd de juiste autopoetsmiddelen en bezuinig daar niet op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *