Autoraamfolie

Autoraamfolie

Autoraamfolie is niet alleen verkrijgbaar om de ramen van je auto een extra donkere en stoere tint te geven maar ook om de mensen die achterin de auto zitten niet bloot te stellen aan de brandende zon. En zo vind je voor elke ruit wel een bijpassende folie.

 

Getinte ruiten bieden geen extra bescherming

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is er een breed aanbod aan auto raamfolie beschikbaar. Er zijn namelijk ontzettend veel varianten en elk van die varianten heeft een specifieke werking en een ander voordeel. Auto’s worden in bepaalde gevallen al standaard vanuit de fabriek geleverd met getinte ruiten. Het geeft weliswaar een prima optische uitstraling, maar biedt zeker niet de voordelen van autoraamfolie en is het bijvoorbeeld niet zonwerend en wordt ook de uv-straling niet geweerd.

Autoraamfolie

De bijtelling gaat omhoog

Ook is het in de praktijk beter om voor autoraamfolie te kiezen, zeker als je zakelijk rijdt. Met getinte ruiten wordt de auto duurder en stijgt dus de bijtelling. Autoraamfolie is een sterke folie die opgebouwd is uit meerdere lagen en die aan de binnenkant van de ruit van de auto wordt geplakt. Het op de juiste wijze aanbrengen van de folie heeft nog best wat voeten in aarde. Zo wordt het in een stofvrije ruimte gemonteerd. Daar worden eerst de portieren gedemonteerd en gereinigd. Daarna wordt het folie in de juiste maat gesneden en krijgt het door verwarming ook de juiste vorm. Het gehele glas wordt overigens geplakt, dus ook dat deel wat normaliter in het portier blijft. Overigens worden vaste ruiten niet gedemonteerd voor het plakken van folie.

 

Nooit rechtstreeks met mes op het raam

Is er sprake van vaste ruiten, dan kan de folie zo professioneel aangebracht worden dat zelfs de witte luchtrand die ontstaat door het zwarte raster niet zichtbaar is, zelfs niet vanaf de buitenkant. Uiteraard wordt nooit met een mes rechtstreeks op een raam gesneden, de kans op glasbeschadiging is dus erg klein.

 

Voorwaarden

Aan het aanbrengen van autoraamfolie zijn wel voorwaarden verbonden. De voorportieren dienen bijvoorbeeld 55 procent licht door te laten. Bij een professional die de folie aanbrengt wordt dit na het aanbrengen ook gemeten. De rest van de ruiten mogen zo donker worden als je wilt, als je tenminste een rechterbuitenspiegel op de auto hebt. Je kunt overigens aan de factor lichtdoorlating zien hoe donker je ramen worden. Hier geldt namelijk hoe lager de lichtdoorlating is, hoe donkerder je ramen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *