Dynamo Mercedes

Dynamo Mercedes

Als er één onderdeel is dat als onmisbaar beschouwd kan worden voor een auto dan is het wel de dynamo Mercedes, zoals dit ook van toepassing is op de dynamo Volkswagen en de dynamo BMW. Heb je problemen met de dynamo Mercedes, dan kun je je alvast opmaken voor een gepeperde rekening, want het vervangen van een dynamo is allesbehalve goedkoop. Integendeel zelfs.

Levert elektrische energie en laadt de accu bij

De dynamo Mercedes levert elektrische energie en laadt bovendien de accu van je Mercedes bij. Draait de motor, dan komt ook dit onderdeel in beweging. Overigens ligt de dynamo Mercedes in de buurt van de motor. Een krukas verbindt de dynamo met de motor, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van een multiriem of een V-snaar. Als de motor roteert, dan levert de dynamo stroom en zorgt die ervoor dat de accu van je Mercedes opgeladen blijft. Een uitermate belangrijke taak dus. Voor elke auto.

Dynamo Mercedes heeft niet het eeuwige leven

Een dynamo Mercedes heeft niet het eeuwige leven. Wordt er geen stroom meer door dit onderdeel geleverd, dan wordt de accu dus niet bijgeladen. Dit kan veroorzaakt worden door de V-snaar of de multiriem. Die kunnen eventueel breken of wat verslappen. Het kan even goed de dynamo zelf zijn. Als je mocht kiezen, dan zou je liever malheur met de riem of de V-snaar hebben. Die zijn aanzienlijk goedkoper om te vervangen namelijk. Als de dynamo niet meer werkt, dan is er overigens vaak sprake van slijtage en is er vaak een klein deeltje van het mechanisme stuk.

Een dynamo kost je al gauw honderden euro’s

Hoe zwaarder de Mercedes dynamo belast wordt, hoe meer de kans op slijtage toeneemt. Begint het acculampje onder het rijden te branden of op te lichten, dan kun je ervan uit gaan dat er iets met de dynamo Mercedes niet helemaal in de haak is. Een nieuwe dynamo betekent dat je al snel honderden euro’s kwijt bent en de auto tenminste een dagdeel in de garage staat. Er is weinig wat je kunt doen om problemen met de dynamo te voorkomen. Wat je wel kunt doen is regelmatig checken of de spanning op de V-snaar en op de riem nog in orde is. Verder is het een kwestie van fingers crossed houden, al weet je dat er ooit een moment komt dat ook de dynamo Mercedes de geest geeft.

Mercedes dynamo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *