Glascoating

Glascoating

Glascoating is een vorm van lakverzegeling die zeker vijf jaar op de lak van de auto blijft zitten. Met glascoating op een auto blijft je auto beter schoon en houd je de auto ook veel gemakkelijker schoon. Bovendien is de coating goed voor de lak.

 

Vuil hecht veel minder snel

Vuil hecht door de aangebrachte coating veel minder snel aan de lak van de auto en daardoor is je auto lange tijd schoner. Bovendien zul je merken dat als je de auto wel wast, het vuil erg gemakkelijk van de auto gaat. Het is niet voor niets dat glascoating in opmars is binnen de autowereld waar men glascoating omschrijft als krasbestendig, duurzaam, waterafstotend en glans versterkend.

Glascoating

Diepere glans van de lak

Het is bewezen dat glascoating voor een diepere glans van de lak zorgt. Voorts is de coating vuil- en waterafstotend en biedt het een beschermlaag van wel vijf jaar. Ook is bewezen dat de coating bescherming biedt tegen chemicaliën, oxidatie, corrosie, vogelpoep, uv-straling en pekel. Zeker als je niet graag de auto wast, is glascoating ideaal.

 

Keiharde microscopische laag glas

De coating bestaat uit Si02, dit is een stof die bij aanraking met zuurstof verandert in een keiharde microscopische laag glas. Er komt dus letterlijk een laagje glas over de laklaag van de auto. Hoe hard die glaslaag precies is, is sterk afhankelijk van de samenstelling van de coating en hoeveel lagen er op de lak gebracht zijn. Hoe meer je aanbrengt, hoe harder de coating.

 

Zeer slijtvaste beschermlaag sluit poriën af

De hardheid van de coating betekent dus een slijtvaste beschermlaag die ervoor zorgt dat de poriën van de lak min of meer afgesloten worden. Dit betekent dat het vuil zich niet aan het oppervlak van de lak kan hechten. De sappen uit bomen, vogelpoep, teer, pekel en chemicaliën als olie zullen zo niet snel meer voor problemen aan de lak zorgen.

 

Glascoating heeft een veel langere levensduur dan wax

In vergelijking met bijvoorbeeld wax valt de veel langere levensduur van de glascoating op. Wax blijft tot maximaal zes maanden, coating kan wel tot vijf jaar het werk blijven doen. Bovendien kun je wax van de auto wassen, met de coating lukt dit niet. Het waterafstotende effect wordt ook wel ‘sheeting’ genoemd; water dat als het water van de auto rolt. De coating is hydrofobisch en water vormt zich daarom in mooie pareltjes op de lak van de auto.

 

Bezoek de website voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *