Motorcrosskleding is het laatste puzzelstukje voor het rijden op een motorfiets

Motorcrosskleding is het laatste puzzelstukje voor het rijden op een motorfiets

Een motorfiets is een begrip dat de meeste mensen zeker wel kennen. Bij een motorfiets horen diverse accessoires, documenten en producten. Bij het kopen van een motorfiets mag je niet direct de openbare weg op. Er zijn diverse benodigdheden voor het goed kunnen of überhaupt mogen rijden op een motorfiets. Een goed voorbeeld hiervan is het hebben en dus in het bezit zijn van een motorrijbewijs. Een motorrijbewijs is een bewijs en document dat behaald moet worden om op de openbare weg te mogen rijden met een motorfiets. Dit rijbewijs is beschikbaar in drie klassen.

Motorcross

Maar wat zijn deze klassen en hoe werkt dit?

Dat een motorrijbewijs verschillende klassen heeft is niet heel gek. Er bestaan diverse motoren van verschillende krachten en gewichten. De verschillende klassen zijn dan ook gerefereerd aan de verschillende motoren, bestemd voor de openbare weg. Categorie A1 is de eerste categorie en klasse die behaald moet worden. Als iemand beschikt over een motorrijbewijs van categorie A1 mag hij of zij rijden op een motorfiets van maximaal 125cc en een maximaal vermogen van 11kw. Dit zijn nog vrij lichte motoren. Bij een A2 wordt het gewicht, het aantal cc en het aantal kW verhoogt als een persoon beschikt over een rijbewijs van A2. Bij rijbewijs A mag hij of zij elke motorfiets rijden die op de openbare weg mag. Hierbij zit geen limiet aan cc en kW bijvoorbeeld. De meeste mensen die motorrijbewijs A1 hebben gehaald proberen ook de twee verdere motorrijbewijzen te behalen.

Motorcrosskleding van belang

Als jij jouw motorrijbewijs gehaald hebt zul je waarschijnlijk nog nooit gereden hebben zonder motorcrosskleding of motorkleding. Want in eigenlijk alle gevallen is het dragen van motorkleding een must voor personen die lessen bij een autorijschool of rijschool gespecialiseerd in onder andere motorlessen. Motorcross kleding is vaak min of meer hetzelfde als motorkleding. Het enige verschil zit hem in de dikte. Echter valt dit reuze mee. Motorcrosskleding is vaak beschikbaar in meerdere kleuren of kleurencombinaties beschikbaar. Motorkleding is vaak in saaie kleuren beschikbaar. Echter kan motorcrosskleding ook gebruikt worden voor het rijden op een motorfiets op de openbare weg.

Het is zeker een aanrader om motorcrosskleding of andere motorkleding te dragen tijdens het rijden op en besturen van een motorfiets, ongeacht de klassen en categorie van de motorfiets. Ondanks dat het niet verplicht is blijkt het toch zeer verstandig. De reden hiervan is de kwetsbaarheid van een motorfiets. Bij een stuurfoutje wordt je niet beschermd door de kooi waar je in zit in een auto maar schuif je direct over het asfalt. Bij een motorcrosspak is de schade die wordt gemaakt met het glijden aanzienlijk minder. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *