Occasions

Occasions

Occasion kopen

Een goede occasion? Daar kun je nog jaren rijplezier mee beleven. Een minder goede tweedehands auto daarentegen, kan je na een dag al in de kou laten staan. Als je zelf geen autokenner bent, neem dan iemand mee die er wel verstand van heeft, zo vergroot je de kans een auto te kopen die betrouwbaar is.

 

Welke occasion is betrouwbaar en hoe zie je dat dan?

Er zijn voldoende betrouwbare occasions beschikbaar. De mate van betrouwbaarheid kees je echter niet van de buitenkant af. Elke verkoper zal zeggen dat de auto nog prima rijdt. De garantie gaat vaak echter niet verder dan de oprit. Neem dus altijd een kenner mee, je hebt vast wel iemand in je kenniskring die verstand van auto’s heeft. Belangrijk is om ook altijd een proefrit te maken in een gebruikte auto. Zet dan de radio niet aan, maar luister vooral of de auto geluidjes produceert. Ook daaraan kun je al veel herkennen.

 

Filter heel snel je favoriete auto via de website

De handel in occasions gaat elke dag weer door. Met name op websites als Autoscout, Autowereld en Marktplaats tiert de handel welig. Neem een website als Autowereld, waar honderdduizenden auto’s te vinden zijn. Je filters eenvoudig op merk, type, bouwjaar en prijsklasse en geeft een straal rond mijn woonplaats aan waarbinnen je wilt zoeken. Meteen krijg je een lijst met auto’s die binnen je zoekcriteria vallen en vervolgens is het een kwestie van goed onderhandelen, want het is altijd handjeklap als je een occasion gaat kopen. Doe daar maar gewoon aan mee. Doe je dat niet, dan ben je dief van je eigen portemonnee namelijk.

 

Op Marktplaats koop je veel meer dan alleen gebruikte auto’s

Ook bijzonder is de website Autoscout, een website die je op een boodschap kunt sturen. Is de auto die je zoekt namelijk niet beschikbaar, dan krijg je een melding als die er wel is. Je krijgt dus een alert als je droomauto op de markt beschikbaar is. Het verschil tussen deze sites en Marktplaats is dat je op Marktplaats ook tal van andere producten aan kunt schaffen, iets dat je op de specifieke autosites niet hebt. Op Marktplaats nemen occasions wel de belangrijkste plaats in en worden er dagelijks duizenden auto’s verhandeld. De een rijdt er vervolgens jaren met veel plezier mee, een ander heeft de pech dat de occasion toch niet zo goed was als de verkoper je wilde laten geloven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *