Occasions

Occasions

Ocassions

Schaars zijn ze bepaald niet, want aan occasions geen gebrek in ons land. Het kopen van een occasion is en blijft toch altijd een gok, daarom is het verstandig altijd een kenner mee te nemen als je plannen hebt een auto te kopen.

 

Gebruik de zoekfilters en je vindt je droomauto

Ben je op zoek naar occasions, rijd dan gewoon bij een willekeurige garage langs of check websites als marktplaats.nl en autoscout en autowereld.nl. Honderdduizenden gebruikte auto’s vind je er, in prijsklassen die variëren van enkele honderden euro’s tot wel een ton. Elke dag opnieuw worden online duizenden en duizenden auto’s verhandeld en te koop aangeboden. Zoeken naar de voor jou ideale occasion is gemakkelijk, zo geavanceerd zijn namelijk de zoekfuncties. Je zoekt tussen de occasions op bouwjaar, kleur, brandstof, prijsklasse, merk, type en bepaalt de straal waarbinnen je rondom je woonplaats wilt zoeken. Vervolgens krijg je de auto’s gepresenteerd die geschikt voor je kunnen zijn.

 

Neem altijd een kenner van auto’s mee

Het vinden van een betrouwbare auto tussen de occasions is nog best een opgave. Terwijl de een jarenlang met een auto kan doen, staat de ander al snel langs de kant van de weg met panne. Daarom ook is het verstandig altijd iemand mee te nemen als je plannen hebt een auto te kopen. Vaak kan zo iemand direct zien hoe de staat van de auto is. Vraag daarnaast altijd om een proefrit, want ook aan de geluiden die de auto kun je gebreken herkennen, als je er verstand van hebt althans. Koop daarnaast in elk geval een auto die gekeurd is, al zegt dat ook niet alles over de mate van betrouwbaarheid. Ook een gekeurde auto kan onbetrouwbaar blijken.

 

Er is voldoende marge

Het kopen van occasions is ook een kwestie van onderhandelen. Er is vrijwel geen enkele occasion die alleen voor een vaste prijs verkocht wordt. Doe daar dus zelf aan mee en weet dat de verkopende partij altijd veel te hoog inzet en er dus vaak een ruime marge is. Veel deals worden online afgehandeld, zonder dat de mensen zelfs de auto maar gezien hebben. Niet verstandig, want je kunt niet altijd afgaan op de blauwe ogen van de verkoper in de wereld van de occasions. Zorg dus dat je de auto altijd zelf gezien hebt, samen met een deskundige. Dan is de kans het grootst dat je een betrouwbare auto koopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *