Schadeherstel

Schadeherstel

Over schadeherstel, het herstellen van schade dus, kun je wel een paar boeken schrijven. Over de schades, de afwikkeling met de verzekering en over de bedrijven die aan schadeherstel doen. Kortom; over schadeherstel raak je niet snel uitgepraat

Sterk gerelateerd aan verzekeringen

Gaan we; het is tamelijk logisch dat als je betrokken bent geraakt bij een ongeval, je de schade aan de auto zo snel mogelijk wilt laten herstellen. Het is echter veel beter daar even mee te wachten. Wacht eerst tot uitgezocht is wie er verantwoordelijk was voor de aanrijding, dat scheelt heel veel rompslomp namelijk. Schadeherstel valt onder onderhoud en reparaties en is sterk gerelateerd aan verzekeringen en verzekeringskwesties. Vandaar ook dat je eerst duidelijk moet hebben bij wie je de reparatie aan je auto kunt declareren. Stel je hebt schade aan je auto, denk dan niet dat je auto per definitie bij je bevriende autospecialist gemaakt wordt, dit wordt namelijk bepaald door de verzekeraar, als eerst door een expert de exacte schade aan je auto is vastgesteld.

Torenhoge rekeningen

Zeker als je kleine schade hebt aan je auto is het zaak goed na te denken over schadeherstel, is het je eigen schuld, dan is het soms verstandig niet bij de verzekeraar te claimen, dan namelijk gaat je premie omhoog. Aan de andere kant kunnen ook kleine schades torenhoge rekeningen opleveren. Laat je dus eerst eens voorlichten over de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden en wat de kosten zullen zijn. Vraag ook meteen even hoe lang de specialist denkt met het schadeherstel bezig te zijn. Kun jij alvast een fiets regelen.

Uitdeuken zonder spuiten

Binnen de wereld van schadeherstel is overigens wel sprake van een kleine doorbraak vanaf het moment dat uitdeuken zonder spuiten een optie is. Butsen en deukjes aan met name de zijkanten van de auto kunnen nu middels spotrepair verholpen worden. Vaak ontstaan schades aan de zijkant van je auto als de zijkant geraakt wordt door een openslaande deur van de buurman naast je. Voorheen lieten mensen die plekjes zitten, het was veel te duur daar wat aan te doen. Uitdeuken zonder spuiten is echter prima betaalbaar. Doe je niets dan kan roest ontstaan, roest dat zich vervolgens als een soort van eczeem over de auto verspreidt. Overigens denken mensen slim te zijn en deze nieuwe manier van schadeherstel thuis toe te passen. De gevolgen waren niet te overzien en uiteindelijk ben je dan nog veel meer geld kwijt. Uitdeuken zonder spuiten vergt en speciaal gereedschap en een speciale techniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *