Scheepsreparatie

Scheepsreparatie

Scheepsreparatie is misschien wel een woord waar je wel eens wat over gehoord hebt. Scheepsreparatie, wat letterlijk de reparatie van een schip is, gebeurt op grote schaal. Dit komt door het groot aantal varende schepen in de zeeën. Aan eigenlijk alle voertuigen en vaartuigen is onderhoud nodig. Ook een schip heeft onderhoud nodig. Onder deze vorm van onderhoud vallen verschillende dingen. Deze dingen zijn verwant met elkaar en hebben ieder een cruciale functie bij het rijden van een voertuig of het varen van een boot of schip. Maar hoe werkt alles bij zo’n reparatie en waar gebeurt dat?

Een scheepsreparatie gebeurt bijna altijd op een scheepswerf. Dit is een plaats waar schepen worden gebouwd of gerepareerd. Echter valt onderhoud ook onder scheepsreparatie. Dit komt omdat voor veel onderhoudsdingen het schip uit het water gehaald moet worden. Onderhoud en reparatie kan bijvoorbeeld zijn het aanvullen van vloeistoffen en materialen, het vervangen van verouderde onderdelen of het repareren van defecte materialen of onderdelen.

Schip repareren

 

Hoe gaat het onderhoud en de reparaties in zijn werk?

Het onderhoud en de reparaties, beter bekend als scheepsreparaties, kunnen zowel gebeuren als het schip in het water ligt maar ook als het schip drooggelegd is. Bij ongeveer 30% van het onderhoud en van de reparaties worden schepen drooggelegd. Dit is dus aanzienlijk minder dan de 70% waarbij het schip in het water blijft liggen. De keren dat de boot of het schip drooggelegd wordt is vaak als het schip kapot of beschadigd is op een plek dat laag is. Dit betekent een plek dat in direct contact is met het water als het schip in het water ligt. Het onderhoud en de reparaties verschillen per boot. Bij elke boot is er andere zorg nodig op zijn tijd. Het onderhoud en de reparaties worden gedaan door bedrijven. Deze bedrijven zijn eigenlijk altijd gevestigd aan een haven. De reden hiervoor spreekt voor zich. Er bestaan ook bedrijven die door de overheid gefinancierd worden. Dit betekent dat ze scheepwerken van voornamelijk ambtenaren bijhouden en repareren.

Scheepsreparatie is dus een breed onderwerp waar veel dingen onder vallen. Het is belangrijk dat er geode onderhoud en, in geval van nood, reparatie is. Zo blijft de staat van een schip hoog en kan het motto veilig varen voortgezet worden. Iedereen heeft baat bij een veilige scheepvaart, ongeacht het doel van de vaart. Voorbeelden hiervan is het deelnemen aan cruise of een vrachtschip. Alle (scheep)vaarten zijn belangrijk. Hierbij gaat het dus vooral om veiligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *