Velgen kopen

Velgen kopen

Velgen kopen

Velgen zijn er zowel voor je fiets als voor je auto. In beide gevallen zijn velgen het metalen frame waar het wiel op gemonteerd is. Voor auto’s zijn er veel mogelijkheden, het kan veel weggeven over de persoonlijkheid van de eigenaar.

 

Aanschaffen

Je kunt veel soorten velgen kopen. Als je van plan bent om velgen aan te schaffen wil je ervoor zorgen dat je de goede maat velgen aanschaft en dat je kijkt of je deze kan gebruiken. Ook wil je natuurlijk dat het soort velg jou smaak is. Het kopen van deze auto velgen kan jezelf online doen, maar je kan ook naar een autogaragebedrijf gaan en daar velgen bestellen. Het laatste is zeker slim als je niet weet welke maat velgen je nodig hebt, verder kunnen zij je dan ook nog advies geven over onderhoud. Velgen kopen hoeft niet per se het nieuwste van het nieuwste te zijn, deze kunnen ook tweedehands aangeschaft worden.

Je wilt wel kijken naar onderhoud, velgen die ieder 20 spaken hebben vergen meer onderhoud dan velgen die maar ieder 3 spaken hebben. Wil je veel kleine, nauwelijks bereikbare plekken hebben of wil je voor gemak gaan? Ook voor velgen op je fiets kan er online gekeken worden en deze dan zelf bestellen, maar je kan ook naar een fietsenmaker of de fietsenwinkel gaan en daar persoonlijk advies krijgen voor je fiets.

 

Mogelijkheden

Er zijn dus vele soorten velgen die je voor je auto kan kopen. Dit is een kwestie van smaak, wil je voor opvallend gaan? Voor minimalistisch? Wil je laten zien dat je veel geld hebt? Of wil je wellicht je auto zelf laten opvallen? Wil je veel of weinig spaken? Het begint al met de kleur die je wilt kiezen en het eventuele design wat bij je auto past.Voor de normale fiets zijn er iets minder opties beschikbaar maar meestal is de kleur zilver of koperachtig hiervan. Maar ook racefietsen of mountainbiken hebben velgen, deze velgen zijn in het geval van een racefiets lichte maar stevige velgen. Bij mountainbiken is stevigheid ook belangrijke omdat je een stabiele fiets wilt hebben. En bij wielrennen wil je het liefst dichte velgen hebben zodat de windstroming je niet tegenhoudt. Ook prijzen kunnen heel erg uiteenlopen bij auto velgen voornamelijk, het ligt aan het merk auto. Een Nissan Micra heeft een goedkopere velgenset dan een Tesla.

 

Bij het kopen van velgen komt dus het een en ander kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *